<p style="line-height:19.200000762939453px;color:rgb(0,0,0);font-family:sans-serif;font-size:13px;">Battlefield, birinci şahıs nişancı ve üçüncü şahıs nişancı türü aksiyon oyunları serisidir. Serideki oyunların dağıtımcısıElectronic Arts firması, geliştiricisi ise Digital Illusions CE'dir. Seride ilk olarak II. Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı gibi tarihsel konular ele alınmış, daha sonra ise modern savaşa geçilmiştir. Ayrıca Battlefield: 2142 ile bilim kurguya da değinilmiştir.

Battlefield'ı diğer savaş oyunlarından ayıran en büyük özelliği oyuncuların savaş araçlarını kullanabilmesidir. Bu savaş araçlarıtanklar, uçaklar, zırhlı personel taşıyıcılar, helikopterler,uçaksavarlar, askeri cipler vb. araçlardır. Oyun içinde istenilen silah ve silahın yanında bulunan savaş araç gereçleri kullanabilmektedir. Tabii ki bu silah paketlerini kendine has asker sınıfındaki oyuncular kullanır. Örneğin bir tanksavar biriminin silah paketini alırsanız tanksavar biriminin bir askeri olursunuz.

Serinin ilk iki oyunu olan Battlefield: 1942 ve Battlefield: Vietnam, bir bütün olarak görülmekte ve serinin ilk oyunu olarak tanımlanmaktadır. Bunlardan sonra gelen Battlefield 2 ve Battlefield 3 ile birlikte ana seri olarak bu 4 oyun kabul edilmektedir. Battlefield'ın bir alt serisini oluşturan Battlefield: Bad Company ve Battlefield: Bad Company 2 ise Bad Company serisini oluşturmaktadır. Ana seri ve Bad Company serisi dışında kalan diğer Battlefield oyunları ise Battlefield 2: Modern Combat, Battlefield: 2142, Battlefield: Heroes, Battlefield: 1943 veBattlefield Play4Free 'dir.

Battlefield serisi dünyanın en popüler serilerinden biri olmuştur. Serinin çıkacak olan oyunlarına büyük rağbet gösterilmektedir.[1]

Also on FANDOM

Random Wiki